Neem contact
met me op

Andy Vlaeminck

tel +32 (0)473 66 12 25

Cases en Projecten

Noaqua

Noaqua is gespecialiseerd in de bestrijding van opstijgend vocht. De klanten zijn particulieren. En het is verkopen in zijn meest directe vorm....

Lees de volledige case

Als je over honden praat ....

gepost op 13/07/2011 in categorie Nieuws

Gisteren organiseerde ik de eerste Sales Summer School. En dat vond ik best wel spannend. Niet alleen omdat 15 mensen speciaal voor mij naar Brugge afzakten. Of omdat ze een hele dag vrij maakten in hun agenda. Maar vooral ook omdat ze uit de meest diverse sectoren kwamen. En ze hadden dus elk hun eigen verwachtingen en vragen op zak. Maar het was net die mix die de dag zo interessant maakte. Het waren stuk voor stuk leuke ontmoetingen. En het werd een dag met veel verschillende visies en interessante discussies. We hebben gepraat over prospectie, verkopen en klanten. Maar vooral over honden.

Over honden ? Jawel. Want ik begon de dag met de wet van de grote en de kleine hond. En die honden wandelden als een rode draad door de rest van de dag. Ken je de wet van de grote en de kleine hond nog niet ? Dan leg ik je die over enkele weken nog wel even uit. Maar eerst werk ik wat dringende zaken af en trek ik daarna een tijdje naar het zuiden. De leerlingen van de eerste Sales Summer School weten ondertussen wel wat het verband is tussen sales en honden. En het beviel hen duidelijk wel. Want dit zijn enkele eerste reacties.

"Voor mij was het een zeer geslaagde dag. Zeker omdat ik nu reeds een aantal antwoorden heb op punten waar ik mee worstelde."

"De gierende zenuwen en het ongemak hebben snel plaats gemaakt voor wild enthousiasme en honger naar meer."

"Ik wist al langer dat ik niet echt een verkoper ben. Maar wat ik nog niet wist, is dat ik eigenlijk geen verkoper hoef te zijn. Ik moet alleen maar af en toe eens "grote hond" zijn. Een rol waarin ik mij veel comfortabeler voel."

"Ik vond het zeer interessant en inspirerend."

"Bedankt voor de fijne en leerrijke dag. Het was een hele opluchting om te horen dat je een grote hond mag zijn in plaats van een kleine in verkoop. En vooral jezelf blijven."

"Ondertussen heb ik je tips al kunnen toepassen."

"Het was voor mij bijzonder interessant vandaag. Ik heb echt een aantal tips & tricks opgestoken."