Neem contact
met me op

Andy Vlaeminck

tel +32 (0)473 66 12 25

Cases en Projecten

Doosan - Bobcat

Iedereen ziet meteen het logo en de machines als je de naam Bobcat leest. De jongentjes onder ons hebben misschien wel meteen zin om met zo'n...

Lees de volledige case

De juiste woorden gebruiken.

gepost op 26/07/2010 in categorie Tips and tricks

Alles draait om de juiste sfeer. Alleen als je de klant in de juiste stemming krijgt, zal je ook goed verkopen. En de juiste woorden zijn cruciaal in dat proces. Ze zijn de perfecte trigger of de gruwelijkste afknapper. Alles wat je zegt creƫert een beeld in het hoofd van de potentiƫle koper. Op voorwaarde natuurlijk dat je woorden gebruikt die ze begrijpen. Maar 1 domme opmerking kan een positief beeld doen omslaan. En een negatief beeld is per definitie sterker dan een positief. Vermijd dus woorden die weerstand kunnen oproepen.

Zo houd ik zelf niet zo van het woord "afspraak". Die maak je met de tandarts of de dokter. Of met je boekhouder. Maar echt leuk is zo'n afspraak nooit. Bij een afspraak heeft ook altijd één iemand de leiding. Dus als je prospectie doet en je probeert iemand te pakken te krijgen, praat dan liever over een "bezoek" of een "meeting". Of je vraagt om "tijd". Bij een meeting gaan gelijkwaardige partijen rond de tafel zitten. Er wordt ervaring en kennis gedeeld. Er worden plannen gemaakt. Een bezoek is dan weer losser, meer vrijblijvend. Ik vraag vaak ook om een "gesprek".