Neem contact
met me op

Andy Vlaeminck

tel +32 (0)473 66 12 25

Cases en Projecten

ZiggZagg

ZiggZagg is een jong bedrijf met een bijna ongelofelijk verhaal. Je kan er misschien het label 3D printing op plakken. Maar eigenlijk moet je het...

Lees de volledige case

Er mag al eens gelachen worden ....

gepost op 18/04/2011 in categorie Tips and tricks

Het is voor heel wat mensen paasvakantie. Dus alles gaat wat slomer. Bovendien is het mooi weer. En we hebben nog steeds geen regering. Maar wel een rebelse prins. Dus mag er al eens gelachen worden, vind ik. Of niet ? Want als ik het advies van BiZZ volg, dan moet ik dringend wat meer ernst aan de dag leggen.

Iedereen heeft recht op een eigen mening. Elk zijn visie. Ik ga er niet snel commentaar op geven. Zolang je mij er maar niet mee lastig valt of probeert om me binnen bepaalde lijntjes te doen kleuren. Dus als je ongevraagd je bedenkelijk advies in mijn mailbox dropt, dan vraag je er om. Zoals de sympathieke redactie van BiZZ deze morgen. Ik vind het overigens een leuk magazine. Daar niet van. Maar mijn tenen gingen krullen van hun "acteertips voor managers". ik ben een fervent aanhanger van puurheid, authenticiteit en vooral van een beetje anarchie en non conformisme. En dan is een rolletje spelen wel het laatste dat je moet doen. Ook als verkoper. Je zal pas echt succes hebben als je trouw bent aan je eigen temperament en je eigen persoonlijkheid. En waar ik vooral groen van werd was deze tip : "Lach niet. Zij die het meeste lachen hebben de laagste status. Door te lachen geeft u aan dat u vooral anderen willen pleasen. Ernst heeft daarentegen iets autoritairs." En dan krijg je dus van die meetings die bol staan van de misplaatste sérieux. Of verkopers die zichzelf en hun merk zo ernstig nemen dat ze arrogant worden. Of toch zeker zo overkomen. Veel BMW showrooms hebben een hoge concentratie aan dat soort ernst. Echt blij word je niet als je daar binnen stapt. Ik gooi er meteen een tegendraadse verkoopstip tegenaan : "Breng de potentiële klant zo snel mogelijk aan het lachen." En lach vooral zelf. Het werkt trouwens ook bij beesten en kinderen. Je breekt daarmee door het afweersysteem. Je stelt mensen gerust. Er loert geen gevaar. Tenzij je een fundamentele zuurpruim bent natuurlijk. Maar dan moet je misschien niet als verkoper aan de slag.

Ik las een tijdje terug dezelfde ongein over netwerken. Een marketing specialist poneerde dat je best alleen op pad gaat om te netwerken. Want dan ben je bezig met wat echt belangrijk is : nieuwe contacten leggen. Als je in groep gaat, met enkele mensen die je kent, ben je geneigd om binnen dat cirkeltje te blijven. En dus kan je niet in alle ernst op jacht naar nieuwe visitekaartjes. Mooie theorie. Maar netwerken is veldwerk. En dus sales. En netwerken doe je beter niet alleen. Denk maar even terug aan de tijd toen je nog regelmatig op stap ging, op zoek naar een nieuw lief. Hoe leg je dan het snelst contacten ? Als je alleen een café binnen stapt en daar alleen aan de toog gaat zitten ? Als je Clooney heet en de assertiviteit hebt van een hyperkinetische Amsterdammer. Dan misschien. Maar het gaat een stuk makkelijker als je met enkele vrienden op stap bent en je daarmee duidelijk amuseert. Hoe meer je lacht, hoe beter zelfs. Bij zo'n groepje willen mensen wel staan. Als je nieuwe contacten moet leggen op een congres of een ander event werkt het net zo. Je gaat met 2 à 3 mensen die je goed kent en je zorgt dat je je zichtbaar amuseert. Dan spring je vanzelf wel in het oog. Bovendien kan je dan elkaars bestaande netwerk ten volle benutten en allerlei mensen aan elkaar introduceren. Tenzij je een timide eenzaat bent natuurlijk. Maar ook dan is sales misschien niet de beste loopbaankeuze.